Ten Hag stelt schema op voor Ajax: 'Dan zullen we intensiteit heel erg verhogen'

Ten Hag stelt schema op voor Ajax: 'Dan zullen we intensiteit heel erg verhogen'

25-04-2020 12:08
29

Ajax-trainer Erik ten Hag wil in drie blokken naar het nieuwe seizoen toewerken. Nu de Eredivisie tot 1 september stilligt, is het ook voor de Amsterdammers passen en meten om de spelers fit te houden.

"De afgelopen tijd is er individueel getraind. Vooral heel veel op het gebied van fysiek: lopen, fietsen, krachttraining. De komende weken is het weer geoorloofd om met de bal te trainen. Daar gaan we gebruik van maken", zegt Ten Hag op de website van Ajax. "We gaan in kleine groepjes op de Toekomst aan de slag."

Wedden

Meer odds

Het beoogde eerste blok loopt tot half mei. "Daarna zal er een periode van rust zijn en vervolgens pakken we blok 2 – een periode van 4 weken - op. Dan gaan we beginnen met teamtrainingen, leggen we de nadruk op teamconditie en beginnen we uiteraard ook weer met speelwijze-ontwikkeling", aldus Ten Hag. "Daarna is er weer een rustfase en dan bouwen we in augustus naar de competitie toe en zullen we de intensiteit heel erg verhogen."

Ten Hag beseft dat de planning mogelijk nog op de schop moet. "We moeten flexibel zijn, want de overheid kan weer met andere maatregelen komen. Die kunnen verder in de tijd komen te liggen, maar ook dichterbij."