Cambuur verliest 1,5 miljoen euro: 'Grote zorgen over voortbestaan van de club'

Cambuur verliest 1,5 miljoen euro: 'Grote zorgen over voortbestaan van de club'

26-04-2020 19:45 Laatste update: 20:03
224

SC Cambuur wordt keihard getroffen door de beslissing van de KNVB om géén clubs te laten degraderen en promoveren. Gerald van den Belt, financieel directeur van de club uit Leeuwarden, vreest zelfs voor het voortbestaan van de club.

"Ja, als je dat ook nog combineert met het coronaverhaal waar iedereen last van heeft, dan maak ik me grote zorgen over Cambuur en het voortbestaan van de club", laat Van den Belt weten in de zondagavonduitzending van NOS Studio Sport.

Wedden

Meer odds

Ook in gesprek met Voetbal International trekt Van den Belt aan de bel. Hij stelt dat Cambuur voor ongeveer anderhalf miljoen euro het schip ingaat. Cambuur besloot vanaf de winterstop, toen de ploeg van trainer Henk de Jong al een grote voorsprong had opgebouwd, door te pakken richting de Eredivisie.

"Als je een straatlengte voorstaat en je weet dat de eerste twee clubs promoveren, dan kijk je verder dan alleen naar dit seizoen", verklaart Van den Belt. "In de winterstop hebben wij stappen gezet en later hebben we ook opties in contracten gelicht met het oog op Eredivisie-voetbal. Nu wordt komend seizoen een serieus probleem."

Ook werd er al een voorschot genomen op het nieuwe stadion. "Als laatste heb je nog te maken met de marktwaarde van onze spelers. Een Eredivisie-speler is gewoon meer waard dan een Eerste Divisie-speler. Wij worden door dit alles financieel hard geraakt, de financiële gevolgen zijn enorm."