Janssen: 'Geen grote sterren, maar gewoon een heel degelijk en goed elftal'

Janssen: 'Geen grote sterren, maar gewoon een heel degelijk en goed elftal'

02-05-2020 11:32
21

Het is deze week tien jaar geleden dat FC Twente kampioen van Nederland werd. Theo Janssen onthult het geheim achter de succesploeg van Steve McClaren.

"De kracht van het team was dat we geen echte sterren hadden en iedereen voor elkaar wilde vechten", zegt Janssen bij NPO Radio 1. "Bryan Ruiz was een heel grote speler, maar die verdedigde gewoon mee tot de achterlijn. McClaren heeft ervoor gezorgd dat we met z'n allen door het vuur gingen voor elkaar en geen grote sterren hadden, maar gewoon een heel degelijk en goed elftal."

Het ziet er vooralsnog niet naar uit dat Twente het kunstje uit 2010 kan herhalen. "Laten we voor de supporters hopen dat het vaker gaat gebeuren, maar het is heel bijzonder dat wij daarbij betrokken zijn geweest", zegt Janssen daar kort over.

Door de coronacrisis ligt het voetbal stil en dus heeft Janssen weinig te doen. "Poh, dat zorgt ervoor dat ik de sauna aan het schilderen ben en aan het klussen ben in huis. Het is heel vervelend, voor iedereen. Als je iedere dag op het veld staat of op tv bent valt dat ineens weg en zit je thuis. Dat is wel lastig. De verveling begint toe te slaan."