'Overmars wees Man United de deur na miljoenenbod: transfer onbespreekbaar'

'Overmars wees Man United de deur na miljoenenbod: transfer onbespreekbaar'

07-05-2020 10:12 Laatste update: 10:30
32

Ajax heeft afgelopen zomer een miljoenenbod van Manchester United op Andre Onana afgeslagen. Dat meldt 'transfer expert' Duncan Castles van The Sunday Times. Ajax-directeur Marc Overmars wilde niet meewerken aan een transfer.

Manchester United waagde een jaar geleden een poging voor Onana, toen onduidelijk was of David de Gea zijn contract zou verlengen op Old Trafford. In september gebeurde dat uiteindelijk, maar United had daarvóór al aangeklopt bij Ajax. Op het moment van het Engelse bod had Ajax net verlengd met Onana (medio 2022) en dus was een transfer onbespreekbaar voor Overmars.

"Maar het contract van Onana is dus met slechts één jaar verlengd", weet Castles in de podcast The Transfer Window. "Bovendien is de afspraak gemaakt dat Onana verkocht wordt als de juiste aanbieding langskomt. Dat spreekt Ajax vaker af met zijn beste spelers." Onana moet naar verluidt 40 miljoen euro opbrengen.

Castles voegt eraan toe dat Chelsea, Tottenham Hotspur en FC Barcelona aan Ajax hebben gevraagd om te laten weten als er biedingen op Onana binnenkomen. "Die drie clubs zijn geïnteresseerd en zijn klaar om toe te slaan. Manchester United hoort daar ook bij. Maar ze komen pas in actie als hun eerste keeper vertrekt."