Update: 'PSV-interesse in Van Crombrugge is gezien salarisverlagingen 'zever''

Update: 'PSV-interesse in Van Crombrugge is gezien salarisverlagingen 'zever''

08-05-2020 07:15 Laatste update: 13:45
113

PSV heeft geïnformeerd naar Hendrik Van Crombrugge. Met dat nieuws pakt Het Nieuwsblad vrijdag uit. De Belgische doelman van Anderlecht werd eerder aan onder meer Ajax gelinkt.

Van Crombrugge maakte een jaar geleden de overstap van KAS Eupen naar Anderlecht en was één van de spaarzame lichtpuntjes in Brussel. De Belgische grootmacht wil zijn relatief kleine contract het liefst zo snel mogelijk verbeteren, maar de doelman heeft wat te kiezen.

Wedden

Meer odds

Een groot aantal clubs staat voor Van Crombrugge in de rij. Ook PSV wordt nu expliciet genoemd. De interesse uit Eindhoven heeft volgens Het Nieuwsblad vooral te maken met Roger Schmidt. De nieuwe trainer van PSV, die in juni voor het eerst op het trainingsveld van De Herdgang wordt verwacht, wil komend seizoen een keeper die kan meevoetballen. Lars Unnerstall en Jeroen Zoet passen minder in dat profiel.

Anderlecht heeft het financieel moeilijk en zegt niet meteen 'nee' tegen een vertrek. De vraagprijs zou rond de tien miljoen euro liggen. Naast Ajax werden in een eerder stadium ook Hertha BSC en 1. FC Köln met Van Crombrugge in verband gebracht. In de keuze over zijn sportieve toekomst, is speeltijd een belangrijke factor met oog op het EK van 2021 en WK van 2022.

Update: het Eindhovens Dagblad tekent op dat de verhalen over Van Crombrugge 'zever' zijn. PSV zou zich niet bezighouden met het aantrekken van de Belgische doelman van Anderlecht, zeker omdat er salarisverlaging op de rol staat en het dus 'geen issue is' om forse bedragen uit te geven.