RKC hakt knoop door en luidt carrièreswitch in: routinier (33) wordt zaakwaarnemer

RKC hakt knoop door en luidt carrièreswitch in: routinier (33) wordt zaakwaarnemer

14-05-2020 10:08
10

Henrico Drost stopt met voetballen. Deze week kreeg de 33-jarige verdediger te horen dat zijn aflopende contract bij RKC Waalwijk niet wordt verlengd. Hij is nu van plan zaakwaarnemer te worden.

De loopbaan van Drost begon zestien jaar geleden bij sc Heerenveen. Later speelde hij voor De Graafschap, VVV-Venlo en twee periodes bij RKC, dat aan het einde van het seizoen officieel afscheid neemt van de verdediger. Door een slepende knieblessure speelde hij zeven maanden geleden zijn laatste wedstrijd.

"Het is wel jammer dat er op zo'n manier een einde komt aan mijn loopbaan als betaald voetballer. Ik had graag in een goed gevuld stadion afscheid genomen", reageert Drost tegenover het Brabants Dagblad. Hij gaat zich richten op een maatschappelijke carrière. "Met mijn opleiding sportmanagement ambieer ik een baan als voetbalmakelaar."

De eerste stappen heeft Drost al gezet. "Ik heb al een tijdje met iemand meegelopen om ervaring op te doen, maar de kans is aanwezig dat ik voor mezelf ga beginnen."