Gudde ongewoon fel: 'Ik vind het volstrekt ongepast, zeer aanmatigend'

Gudde ongewoon fel: 'Ik vind het volstrekt ongepast, zeer aanmatigend'

17-05-2020 20:52
31

Eric Gudde is het op z'n zachtst gezegd niet eens met het verwijt dat hij als KNVB-directeur meer en beter had moeten lobbyen in Den Haag. Na het besluit van het kabinet om geen sportwedstrijden toe te staan tot 1 september, werden de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie afgebroken.

In andere landen zijn er plannen om in de zomermaanden de competities af te maken, terwijl men in Duitsland dit weekend alweer is begonnen. Gudde reageert bij NOS Studio Sport fel als hij wordt geconfronteerd met de kritiek dat hij meer had kunnen doen om het standpunt van het voetbal duidelijk te maken in Den Haag.

"Dat vind ik echt volstrekt ongepast", reageert de directeur betaald voetbal van de KNVB. "Wij hebben geen verstand van gezondheidszorg en zij (kabinet, red.) hebben specialisten bij het RIVM. Ik vind het zeer aanmatigend als ik dan ga vertellen dat we vanwege economische belangen moeten voetballen. Je ziet in alle landen om ons heen: de overheid bepaalt."

Deze week sprak Gudde nog met minister Martin van Rijn en VVD-leider Klaas Dijkhof in Den Haag. Dijkhoff vond dat de KNVB en de clubs geen duidelijk plan hebben en te makkelijk uitgaan van overheidssteun tijdens de coronacrisis en dat kreeg veel bijval, óók van Gudde zelf.