Nigeriaanse Ajax-'broers' verbijsterd: 'Hele dag stromend water en elektriciteit'

Nigeriaanse Ajax-'broers' verbijsterd: 'Hele dag stromend water en elektriciteit'

Gepubliceerd: zondag 24 mei 2020 om 14:43zo 24-05-2020 om 14:43

Hoewel het inmiddels 25 jaar geleden is, denkt Finidi George nog altijd terug aan zijn periode bij Ajax. De rechtsbuiten won samen met landgenoot Nwankwo Kanu de Champions League met de Amsterdammers in 1995.

"We waren de beste en de hele wereld keek mee", zegt George tegen het Algemeen Dagblad. "Ook iedereen in Nigeria. Alleen mijn vader maakte die avond helaas niet mee. Hij was al overleden. Hij keek van boven mee. Wanneer ik mijn ogen sluit, loop ik weer met Nwankwo en die beker in het stadion. Dan voel ik me weer happy."

George en Kanu werden beste vrienden in Amsterdam. Ze keken samen veel televisie. "Engels voetbal op de BBC en ook Nederlandse programma's, zoals Goede Tijden Slechte Tijden. Zo oefenden we Nederlands buiten lestijd. Van Louis van Gaal moesten we de taal leren."

De vleugelaanvaller noemt de beginperiode in Nederland 'one big adventure'. "Ik droeg voor het eerst in mijn leven een winterjas en was verbijsterd dat jullie 24 uur per dag elektriciteit en stromend water hadden. Ik spreek en zie Nwankwo nog regelmatig. Andere jongens van Ajax zelden. Ieder leeft nu zijn leven, maar door 1995 blijven we voor altijd connected."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws