'Koude oorlog bij PSG: weigerende Neymar lijnrecht tegenover Mbappé

'Koude oorlog bij PSG: weigerende Neymar lijnrecht tegenover Mbappé

28-05-2020 14:29
53

De gevolgen van de coronacrisis hebben grote impact op de kleedkamer van Paris Saint-Germain. Volgens Le Figaro weigert Neymar de voorgestelde salarisreductie, waarmee hij lijnrecht tegenover Kylian Mbappé staat.

PSG is steenrijk, maar heeft ook last van de coronacrisis. De inkomsten zijn opgedroogd, terwijl de uitgaven doorlopen. Voorzitter Nasser El-Khelaïfi heeft daarom de spelers gevraagd om zeventig procent van hun salaris in te leveren. Dat is niét goed gevallen in de kleedkamer, schrijft Le Figaro.

Een aantal sterren is tegen de drastische salarisverlaging. Het zou gaan om Neymar, Thiago Silva, Edinson Cavani, Juan Bernat en Ander Herrera. Voor Neymar, die drie miljoen euro per maand verdient, zou een extra belang spelen: door te weigeren, probeert hij een terugkeer naar FC Barcelona te forceren. Silva en Cavani lopen uit hun contract en zijn daardoor minder geneigd om mee te werken aan El-Khelaïfi's plannen.

Als de nood echt aan de man is, zouden de vijf genoemde spelers voor nu wel salaris willen inleveren, maar alléén met de voorwaarde dat het totaalbedrag later alsnog op hun rekeningen wordt gestort. Mbappé, Marquinhos, Angel Di Maria en Presnel Kimpembe zijn wel bereidwillig, waardoor er een 'koude oorlog' zou heersen bij PSG.