Update: 'Manchester United zit achter bod van 100 miljoen euro op Barça-talent'

Update: 'Manchester United zit achter bod van 100 miljoen euro op Barça-talent'

06-06-2020 14:13 Laatste update: 08-06-2020 15:06
51

FC Barcelona heeft een bod van meer dan honderd miljoen euro op Ansu Fati van de hand gewezen, zo claimt Diario Sport. Een Europese grootmacht meldde zich in Camp Nou, maar de Catalanen willen het zeventienjarige toptalent absoluut niet kwijt.

Barça-voorzitter Josep Maria Bartomeu hoorde afgelopen donderdag van het voorstel, schrijft de sportkrant. Dat is gezien de coronacrisis enigszins opvallend. Ondanks de financiële problemen en de geringe kans dat Neymar terugkeert, wil de regerend Spaans kampioen het pareltje van de eigen jeugdopleiding echter koste wat kost behouden.

Fati zou op een lijst van zes spelers staan die onverkoopbaar zijn, meldde Marca twee weken geleden al. Naast de linksbuiten zijn ook Marc-Andre ter Stegen, Gerard Piqué, Frenkie de Jong, Antoine Griezmann en Lionel Messi zeker van hun toekomst bij de club. Voor de rest van de selectie geldt dat ze bij een goed bod wél mogen vertrekken.

Onder hen bevindt zich ook Ousmane Dembélé, benadrukt Sport. De Franse aanvaller zou het benodigde geld in het laatje kunnen brengen, net als onder meer Samuel Umtiti, Ivan Rakitic, Carles Aleñá, Nelson Semedo, Junior Firpo en Arturo Vidal.

Update: Het bod van honderd miljoen euro op Ansu Fati was afkomstig van Manchester United. Dat meldt Sport. FC Barcelona heeft laten weten dat het Fati niet wil laten gaan. Alleen het neertellen van de vastgestelde transfersom van 170 miljoen euro kan een transfer mogelijk maken. De zaakwaarnemer van Fati, Jorge Mendes, wil in de tussentijd garanties dat zijn cliënt volgend seizoen meer speelminuten krijgt. Door de terugkeer van Luis Suarez en de mogelijke komst van Lautaro Martínez is Fati enigszins bezorgd over zijn toekomst in Barcelona.