'Topkandidaat' Twente 'mini-Van Gaal die met spelers en pers confrontatie aangaat'

'Topkandidaat' Twente 'mini-Van Gaal die met spelers en pers confrontatie aangaat'

08-06-2020 21:28
51

Jan Streuer wacht meteen een belangrijke taak als technisch directeur van FC Twente: hij moet een nieuwe hoofdtrainer aanstellen. Volgens TC Tubantia is de Duitser Alexander Zorniger een belangrijke kandidaat in de Grolsch Veste.

"Het gaat er nu om of club en trainer eruit komen met elkaar", vertelt clubwatcher Leon ten Voorde in de podcast van de regionale krant. "Dan heeft FC Twente in navolging van vier andere clubs in Nederland een Duitse trainer. Hij is de topkandidaat en ik denk dat er deze week duidelijkheid komt. Dan krijgt de Duitse golf een vervolg. Het is een typische reflex van de Nederlandse bestuurders. Opeens moet alles uit Duitsland komen."

Zorniger werkte de afgelopen vier seizoenen bij het Deense Brøndby. "Het is iemand van de discipline, er moet gewerkt worden", zegt Ten Voorde over de 52-jarige coach. "Het is een beetje een mini-Louis van Gaal die met spelers en pers de confrontatie aangaat. Dat worden dan denk ik heel pittige sessies. Ik ken hem verder niet, maar ik weet wel dat hij een bepaalde voetbalvisie heeft."

Of Zorniger daadwerkelijk aan de slag gaat bij FC Twente, is afwachten. Streuer zelf gaf maandag tijdens zijn presentatie aan dat hij 'liever een goede Nederlander heeft dan een buitenlander'.