Cillessen: 'Ik ben weer single, dus voelde mij letterlijk alleen en opgesloten'

Cillessen: 'Ik ben weer single, dus voelde mij letterlijk alleen en opgesloten'

10-06-2020 20:16 Laatste update: 21:12
105

Jasper Cillessen was van de partij tijdens de Champions League-duels tussen Valencia en Atalanta Bergamo, dat later werden aangemerkt als een 'biologische bom'. De Nederlandse doelman heeft het coronavirus desondanks niet gehad, zegt hij tegen De Telegraaf.

"Op het moment zelf heb ik er niet zo over nagedacht, maar als je er achteraf over leest, schrik je wel", laat Cillessen weten. "Ik las ergens dat er binnen de club 25 mensen het virus hebben gehad, maar in de spelersgroep volgens mij zes of zeven. Je denkt vooral: wat gebeurt hier allemaal? Maar echt bang voor mezelf ben ik niet geweest."

Cillessen voelde zich tijdens de quarantaine in Spanje behoorlijk eenzaam. "Sinds anderhalf jaar ben ik weer single, dus ik voelde me letterlijk alleen. En opgesloten, want we mochten de eerste drie weken niet eens naar buiten om boodschappen te doen. Gelukkig had ik een grote voorraad in huis en stonden er in de koelkast nog volop maaltijden die mijn moeder het weekeinde daarvoor voor me had gemaakt."

De oud-Ajacied had echter niet voldoende eten en drinken in huis. "En daarom heb ik contact met de club opgenomen. Ik mocht boodschappen doen, maar wel met een mondmasker op en handschoenen aan. De handschoenen die ik normaal als keeper aan heb, zitten een stuk beter. Daarna heeft Valencia overigens voor een maaltijdbezorgservice gezorgd."