Kraay razend enthousiast: 'Van Hooijdonk zei ook: die kan zo naar Feyenoord'

Kraay razend enthousiast: 'Van Hooijdonk zei ook: die kan zo naar Feyenoord'

12-06-2020 07:12
46

Hans Kraay jr. is laaiend enthousiasast over Jan Paul van Hecke. De twintigjarige verdediger speelde pas zestien wedstrijden in de hoofdmacht van NAC Breda, maar heeft zich in de kijker gespeeld bij de FOX Sports-analist en talloze (top)clubs.

"Ik ga op zo'n vrijdagavond af en toe bewust twintig minuten alleen maar naar hem kijken", aldus Kraay, die de Keuken Kampioen Divisie analyseert voor FOX Sports. "Hij heeft een behoorlijke snelheid, hij is kiezelhard, goed in de duels en heeft een goede inspeelpass. Het koppen kan nog iets beter, maar ik zou hem zo nemen als topclub in Nederland."

Kraay is groot fan. "Ik heb laatst Pierre van Hooijdonk nog gebeld om te vragen of hij Van Hecke ook zo goed vond. Hij zit elke week op de tribune bij NAC vanwege zijn zoon Sydney. Pierre zei ook: Van Hecke kan zo naar Feyenoord."

Deze week accepteerde NAC een bod van zo'n twee miljoen euro op Van Hecke, afkomstig van AS Monaco. Kraay hoopt dat de talentvolle Zeeuw, die in 2018 nog bij de amateurs speelde, een tussenstap maakt in de Eredivisie. "Een huurperiode is een goede constructie. Dan is hij er op tijd bij en kan zich ondertussen verder ontwikkelen."