'Ras-Utrechter' Sneijder maakt gehakt van F-Side: 'Een beetje dollen'

'Ras-Utrechter' Sneijder maakt gehakt van F-Side: 'Een beetje dollen'

16-06-2020 21:51
115

Gert Kruys kan de reactie van Wesley Sneijder wel begrijpen. De oud-international reageerde op het keiharde statement van de F-Side, de harde kern van Ajax, zijn oude club. De F-Side vindt dat Sneijder te veel bezig is met Utrecht en niet met Ajax, de club waar hij doorbrak.

De fanatieke achterban van Ajax noemde hem onder meer 'een valse hond'. "Als je zo'n aanval krijgt, kun je maar op één manier reageren. Met humor", zegt Kruys tegen het Algemeen Dagblad.

"Een beetje dollen. Dat heeft Wesley gedaan, en dat is prima. Laten we verder gewoon weer normaal doen. Iedereen weet dat Wesley een ras-Utrechter is. Hij heeft een skybox in Galgenwaard. Doet veel voor het Ondiep. Dat siert hem."

Sneijder heeft laten zien dat zijn hart in Utrecht ligt. "En eigenlijk is dat al jaren zo. Wes zal zijn afkomst nóóit verloochenen. Elk jaar vind ik het weer aandoenlijk om te zien hoe hij kerstpakketten uitdeelt in Ondiep. Dan zegt-ie: het is een beetje karig zo doe er nog maar een rollade bij voor iedereen."