UEFA komt met bevestiging: Oranje speelt drie EK-wedstrijden in Amsterdam

UEFA komt met bevestiging: Oranje speelt drie EK-wedstrijden in Amsterdam

17-06-2020 16:28 Laatste update: 16:43
9

De Johan Cruijff ArenA is definitief het decor van het uitgestelde EK in 2021. Ook de elf andere speelsteden blijven staan, bevestigt de UEFA woensdag.

De Europese voetbalbond kwam tot het besluit na een onlinevergadering van het uitvoerend comité. In de Johan Cruijff ArenA staan drie groepswedstrijden van het Nederlands elftal en een achtste finale geprogrammeerd.

Behalve in Amsterdam staan zijn ook de andere elf oorspronkelijke speelsteden weer in het programma opgenomen. Het gaat om Londen, Sint-Petersburg, München, Rome, Baku, Boekarest, Dublin, Kopenhagen, Boedapest, Glasgow en Bilbao.

"Voor de Johan Cruijff ArenA is het fantastisch EURO 2020 ook in 2021 in ons stadion te mogen ontvangen. Een mooi vooruitzicht dat vooral in deze onzekere tijden zeer welkom is", liet stadiondirecteur Henk Markerink vorige week al weten. "In 2021 bestaat de ArenA 25 jaar. Het EK in 2021 wordt zo een prominent onderdeel van ons jubileumprogramma."

Het EK is vanwege het coronavirus verplaatst naar volgend jaar en vindt plaats tussen 11 juni en 11 juli. Oranje neemt het in de poule op tegen Oekraïne, Oostenrijk en een nog onbekend land.