Man City wint: rampavond Luiz overschaduwd door griezelige blessure García

17-06-2020 23:17 Laatste update: 23:19
10

Manchester City is de hervatting van de Premier League zonder noemenswaardige problemen doorgekomen. Tegenstander Arsenal zakte al in de eerste helft door zijn hoeven en capituleerde vlak na de pauze definitief: David Luiz beleefde een rampavond, die uiteindelijk echter overschaduwd werd dor de zware blessure die City-talent Eric García opliep.

Arsenal zag Granit Xhaka en Pablo Marí binnen een half uur al geblesseerd afhaken: Dani Ceballos en Luiz waren hun vervangers. In het vervolg van de eerste helft was het een kwestie van overleven voor de gasten uit Noord-Londen, die meerdere keren op doelman Bernd Leno moesten rekenen. Vlak voor rust moest de Duitser alsnog vissen: Luiz raakte de bal totaal verkeerd en Raheem Sterling kon de eerste Premier League-goal na de competitiehervatting aantekenen.

Direct na de rust viel de wedstrijd in een beslissende plooi: Luiz dreigde een sprintduel met Riyad Mahrez te verliezen, trok aan de noodrem en kreeg rood. Kevin De Bruyne schoot vanaf de penaltystip de 2-0 binnen en gidste zijn ploeg definitief in veilige haven. Manchester City kon doen wat het wilde, maar hield in de slotfase alsnog zijn adem in. Ederson kwam bij een spaarzame Arsenal-aanval van zijn lijn af en liep García ondersteboven. De Spanjaard werd onder toeziend oog van de zichtbaar aangeslagen spelers minutenlang behandeld en moest uiteindelijk per brancard van het veld af.

De wedstrijd werd nog wel hervat – met elf minuten blessuretijd – en Manchester City breidde de score uit. Sergio Agüero trof de paal, maar Phil Foden sloeg in de nastoot alsnog toe. De regerend landskampioen komt op 60 punten, waardoor Liverpool het landskampioenschap komend weekend nog niet in eigen hand heeft. Arsenal blijft negende met 40 punten en dreigt Europees voetbal volledig mis te lopen.