Brands volgt Feyenoord en ex-club PSV: 'Nog 10 miljoen, dan houdt het op'

Brands volgt Feyenoord en ex-club PSV: 'Nog 10 miljoen, dan houdt het op'

Gepubliceerd: vrijdag 19 juni 2020 om 06:45vr 19-06-2020 om 06:45

Dat investeerders uit de Verenigde Staten interesse hebben in Feyenoord, is een goede zaak. Dat vindt Marcel Brands. Het is volgens de technisch directeur van Everton een kans die Eredivisie-clubs kunnen aangrijpen om een rol te blijven spelen in Europa.

Het is geen geheim dat Amerikaanse investeerders in zee willen met Feyenoord. De situatie in De Kuip wordt door de buitenwacht met argusogen gevolgd, ziet Brands. "Nederland heeft een paar investeerders gekend die niet het beste voorbeeld waren", wijst hij in De Telegraaf indirect naar clubs als Vitesse, ADO Den Haag en Roda JC.

"Als iets nieuws wordt gepresenteerd, hoop je dat het meteen vruchten afwerpt", vervolgt de Everton-directeur. "Is het na de eerste zes weken een grote puinhoop, dan is het moeilijk mensen te overtuigen. Maar als een eigenaar continuïteit wil en iets wil opbouwen, kan en mag je ze met open armen ontvangen."

Brands was jarenlang werkzaam bij PSV. In Eindhoven is een mogelijke overname weleens besproken, onthult hij. "We hadden een brainstormsessie. Waar staat PSV over tien jaar, was de kernvraag. De kans is groot dat er sprake zou zijn van eigenaarschap. Wil je Europees mee kunnen doen, dan moet je die kant op. Doe je dat niet, dan wordt het steeds moeilijker."

Als directeur in de Premier League, waar het geld tegen de plinten klotst, weet Brands inmiddels waarover hij praat. "Bij Feyenoord en PSV zit niet veel rek meer in de begroting. Je kunt nog 10 miljoen euro groeien in commercie, een paar miljoen omhoog met tv-geld, maar dan houdt het op. Blijven clubs elders in Europa groeien, dan wordt de afstand tot die categorie clubs te groot."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws