'Marokko benadert AZ-parel en aanvoerder Oranje O17: gesprek met bondscoach'

'Marokko benadert AZ-parel en aanvoerder Oranje O17: gesprek met bondscoach'

Gepubliceerd: maandag 29 juni 2020 om 09:04ma 29-06-2020 om 09:04

De Marokkaanse voetbalbond dingt naar de hand van Mohamed Taabouni. Dat meldt Voetbal International. Het achttienjarige talent van AZ moet zijn Eredivisie-debuut nog maken, maar voerde al een gesprek met bondscoach Vahid Halihodzic.

Halihodzic, bondscoach van Marokko, heeft duidelijk gemaakt dat hij Taabouni nadrukkelijk in de gaten houdt. Het gesprek kwam tot stand via een vertegenwoordiger van de Marokkaanse voetbalbond. De jonge middenvelder staat er goed op, zo bleek volgens VI uit meerdere telefoongesprekken.

Taabouni speelde voor Oranje O15, O16, O17 en O18. Vorig jaar werd hij als aanvoerder van Oranje O17 Europees kampioen. Om in officieel verband uit te mogen komen voor Marokko, moet hij een switch aanvragen bij de FIFA. Die is niet terug te draaien. Volgend seizoen maakt Taabouni deel uit van het eerste van AZ.

Taabouni heeft nog geen keuze gemaakt voor een interlandcarrière bij Marokko of Nederland. "Ik weet het nog niet", liet hij eind 2019 weten aan de NOS. "Het is nog te vroeg om zulke dingen te beslissen. Ik ben nog niet klaar voor die keuze."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws