Geniaal: SC Cambuur verlengt contract van Stevens na 'stemming' onder spelers

Geniaal: SC Cambuur verlengt contract van Stevens na 'stemming' onder spelers

Gepubliceerd: donderdag 2 juli 2020 om 16:24do 02-07-2020 om 16:24

Laatste update: donderdag 2 juli 2020 om 17:38do 02-07-2020 om 17:38

SC Cambuur heeft het aflopende contract van Sonny Stevens alsnog verlengd. De Leeuwarders maken via een ludiek filmpje bekend dat de 28-jarige doelman voor de club behouden blijft.

Technisch manager Foeke Booy vraagt de selectie van Cambuur waar zij versterking nodig achten. De uitkomst: zestien spelers willen een nieuwe spits, negen een nieuwe keeper en negen spelers 'onthielden' zich van stemming. Niet geheel toevallig ook de uitkomst van de stemming die de KNVB hield over promotie en degradatie na het afbreken van het seizoen.

Stevens was het afgelopen seizoen een belangrijke pion in de ploeg van trainer Henk de Jong. Met 25 tegendoelpunten in 29 optredens en twaalf clean sheets was hij de minst gepasseerde doelman van de Keuken Kampioen Divisie. Cambuur pikte hem vorige zomer op bij Excelsior. Eerder kwam hij uit voor FC Volendam, Go Ahead Eagles en FC Twente.

"Een prachtig signaal voor alles en iedereen", zegt Booy over de contractverlenging. "Sonny heeft het afgelopen jaar laten zien dat hij een geweldige doelman is en met zijn persoonlijkheid ook een positieve invloed heeft op het team. Als club en als groep willen we niets liever dan sportieve revanche nemen en daarbij is Sonny een hele belangrijke schakel."

Cambuur liep eind april een bijna zekere Eredivisie-promotie mis en moet nu een nieuw elftal samenstellen dat een gooi naar promotie kan doen. Naast Stevens lijkt ook topscorer Robert Mühren nog een jaar bij de club te blijven. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws