NAC en trainer Hyballa 'in het belang van de club' per direct uit elkaar

NAC en trainer Hyballa 'in het belang van de club' per direct uit elkaar

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 14:57vr 03-07-2020 om 14:57

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 15:32vr 03-07-2020 om 15:32

Peter Hyballa zal komend seizoen niet de trainer van NAC Breda zijn. De 44-jarige Duitser met Nederlandse roots stapte begin 2020 in na het ontslag van Ruud Brood, maar beide partijen gaan alweer uit elkaar.

Algemeen directeur Mattijs Manders heeft het nieuws bevestigd tegenover de clubsite. De West-Brabanders spreken van 'een verschil van inzicht over de manier waarop de club het aankomende jaar invulling wil geven aan een succesvol seizoen'. "In de korte periode dat ik voor NAC werkzaam ben, zie ik in Peter een enorm gedreven trainer. Daarom is het jammer dat de samenwerking van zo een korte duur is, maar er is helaas onvoldoende vertrouwen voor een verdere samenwerking", voegt Manders toe. "Daarom hebben we, in het belang van de toekomst van de club, gekozen voor deze oplossing."

Naar alle waarschijnlijkheid heeft een en ander te maken met de frontale aanval van Hyballa op technisch manager Tom Van den Abbeele. "Hij komt met jonge buitenlandse spelers van 18, 19 jaar uit Afrika, Oost-Europa, Frankrijk en België waar intern nog nooit iemand van gehoord heeft", liet de trainer onder meer weten. Een samenwerking tussen Hyballa en Van den Abbeele werd door deze uitlatingen onmogelijk.

Hyballa stond op vrijdag 7 februari voor het eerst langs de lijn in het Rat Verlegh Stadion, bij NAC Breda-TOP Oss. In de vier daaropvolgende wedstrijden klom hij met NAC van plek 6 naar plek 5. In de KNVB Beker werd AZ op sensationele wijze uitgeschakeld in de kwartfinale: de halve finale tegen Feyenoord werd echter met 7-1 verloren.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws