'Zou het van harte toejuichen als Bosz in de toekomst weer Ajax-trainer wordt'

'Zou het van harte toejuichen als Bosz in de toekomst weer Ajax-trainer wordt'

Gepubliceerd: zaterdag 4 juli 2020 om 08:52za 04-07-2020 om 08:52

Daley Sinkgraven reageert in De Telegraaf op de stelling dat Peter Bosz een nieuwe kans verdient als trainer van Ajax. De 25-jarige linksback verruilde de Amsterdammers in het kielzog van de oefenmeester voor Bayer Leverkusen.

"Vooropgesteld, het is natuurlijk aan Peter Bosz zelf welke keuzes hij nog maakt in zijn trainerscarrière. Daarnaast is 'verdient' niet het goede woord, want hij heeft de club in Europa weer op de kaart gezet en daarmee de basis gelegd voor de latere successen in de Champions League", vertelt Sinkgraven in de ochtendkrant.

"De manier waarop hij wegging, was niet leuk. Al weet ik daar het fijne niet van. Nogmaals, ik ga er niet over, maar zou het wel van harte toejuichen als hij in de toekomst weer eens Ajax-trainer wordt", benadrukt de linkspoot, die naar eigen zeggen prima meekan in de Bundesliga en bij Leverkusen. "Maar eigenlijk zou je moeten zeggen dat de speelstijl van Peter Bosz me op het lijf is geschreven. Ik heb bij Ajax al met hem mogen werken en in zijn elftallen is het fijn om back te zijn."

Sinkgraven gaat ook in op de vele blessures die hem parten spelen. "Dat ik geschikt ben voor topvoetbal heb ik in het jaar dat we de Europa League-finale haalden wel bewezen. Maar het klopt dat ik me wel heb afgevraagd of het ooit nog goed zou komen met mijn knie. Het stempel blessuregevoelig heb je snel en daar kom je moeilijk weer van af. Maar geloof me, ik baal zelf het stevigst als ik weer een wedstrijd moet missen door een blessure."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zou jij een terugkeer van Bosz bij Ajax toejuichen?

Ja
92%
Nee
8%
(1140 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws