Van Weert ziet het misgaan tijdens Deense bekerfinale: 'Geen bioscooppubliek'

Van Weert ziet het misgaan tijdens Deense bekerfinale: 'Geen bioscooppubliek'

04-07-2020 12:36 Laatste update: 04-07-2020 12:36
63

Tom van Weert adviseert de KNVB en de Nederlandse overheid om goed naar het voorval tijdens de Deense bekerfinale te kijken. De 26-jarige aanvaller speelde met Aalborg tegen SønderjyskE, toen het duel werd stilgelegd omdat fans niet genoeg afstand hielden op de tribune.

Van Weert wreef zich tijdens de warming-up nog in de handen. "Wat heb ik dit gemist, lekker!, zei ik nog tegen mezelf. Er was meer sfeer dan verwacht, een kippenvelmoment. Nu kon het toch niet meer misgaan?", vertelt hij aan RTL Nieuws.

In de eerste helft legde de scheidsrechter het spel echter plotseling stil. Het zorgde voor de nodige verwarring. "Niemand wist wat er aan de hand was", legt de oud-speler van Excelsior en FC Groningen uit. "We hadden niets gezien of gemerkt en de scheidsrechter wilde niets zeggen. Daardoor schrokken we. Ik hoorde iemand zeggen: 'Is er iets buiten het stadion, een bom ofzo?' Je gaat de gekste dingen denken."

Niet veel later werd duidelijk dat fanatieke Aalborg-supporters geen afstand hielden. Tot overmaat van ramp verloren Van Weert en consorten met 2-0. "Het is gewoon moeilijk voor mensen in een stadion om zich in het heetst van de strijd perfect te gedragen. Het is geen bioscooppubliek. Bij voetbal komen veel meer emoties kijken."

Van Weert vraagt zich af of de maatregelen wel haalbaar zijn. "Misschien is een alternatief beter. Namelijk: alle bezoekende fans testen. Als je niet besmet bent, krijg je een speciale code waarmee je het stadion in kan. Zo is er toch controle. Dan is het niet zo erg als Feyenoord-fans elkaar in de armen vallen, als in de laatste minuut de winnende tegen Ajax valt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie