Internazionale gooit alles weg tegen Bologna: overtreding Dijks blijkt breekpunt

05-07-2020 19:20
17

Internazionale heeft zondag een pijnlijke thuisnederlaag geleden tegen een oranje getint Bologna. Ondanks een voorsprong, een man meer én een uitgelezen kans op de beslissing, ging de nummer 3 van de Serie A de boot in: 2-1.

Aanvankelijk was er geen vuiltje aan de lucht voor Inter. Romelu Lukaku opende na 21 minuten de score door een rebound binnen te tikken. Een schot op de paal van Bologna-aanvaller Musa Barrow was echter het bewijs dat de Italiaanse topclub de buit zéker nog niet binnen had.

Na een uur moest Bologna echter verder met tien man door een rode kaart voor Roberto Soriano. Tot overmaat van ramp veroorzaakte Mitchell Dijks een penalty. Lautaro Martínez ging achter de bal staan, maar zag zijn inzet gekeerd worden door doelman Lukasz Skorupski. In de rebound stuitte ook Roberto Gagliardini op Skorupski.

Vervolgens gaf Inter het volledig uit handen. Musa Juwara maakte namens Bologna de gelijkmaker, Inter-verdediger Alessandro Bastoni kreeg zijn tweede gele kaart en tien minuten voor tijd werd het ook nog 1-2 via Barrow.

Stefano Denswil, Mitchell Dijks en Jerdy Schouten stonden bij Bologna op het veld, terwijl Stefan de Vrij de negentig minuten volmaakte bij Inter. De Nerazzurri had bij een zege op één punt kunnen komen van nummer 2 Lazio. Juventus ligt op koers voor titelprolongatie.