'Heerenveen hoopt na geld voor Ziyech en Botman ook op Dumfries-transfer'

'Heerenveen hoopt na geld voor Ziyech en Botman ook op Dumfries-transfer'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 13:25ma 06-07-2020 om 13:25

SC Heerenveen verkocht tot dusver alleen Jordy Bruijn aan NEC, maar toch verdienden de Friezen al bijna tweeënhalf miljoen euro aan transfers van oud-spelers. Daar zou ook geld voor een transfer van Denzel Dumfries bij kunnen komen.

Heerenveen incasseerde al meer dan anderhalf miljoen euro voor de transfer van Hakim Ziyech naar Chelsea en krijgt binnenkort ook meer dan acht ton voor de overstap van Sven Botman, die van Ajax naar Lille gaat. Samen maakt dat een bedrag van tweeënhalf miljoen euro, maar dat zou nog kunnen oplopen.

Dat heeft te maken met een eventuele transfer van Denzel Dumfries, die Italiaanse interesse gewekt zou hebben. Als de rechtsback van PSV daadwerkelijk wordt verkocht, krijgt Heerenveen tien procent op de winst die de Eindhovenaren op de Oranje-international maken. Dat stelt de Leeuwarder Courant.

De aanvoerder van de Brabanders ging in 2018 nog voor zes miljoen euro naar PSV. Een snelle rekensom leert dat Gerry Hamstra, technisch directeur van de Friezen, bij een transfersom van bijvoorbeeld achttien miljoen euro voor Dumfries een bedrag van 1,2 miljoen euro mag bijschrijven.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws