NEC blijft hopen op Barreto: 'Édgar is zeer gecharmeerd van Nijmegen en NEC'

NEC blijft hopen op Barreto: 'Édgar is zeer gecharmeerd van Nijmegen en NEC'

Gepubliceerd: maandag 6 juli 2020 om 19:48ma 06-07-2020 om 19:48

Wilco van Schaik is tevreden over het verloop van zijn gesprek met Édgar Barreto. De algemeen directeur van NEC heeft met de 35-jarige middenvelder gesproken over een terugkeer naar De Goffert.

Barreto speelde van 2004 tot 2007 in dienst van de club uit Nijmegen, voordat hij vertrok naar Reggina. Van Schaik besloot tijdens zijn vakantie in Italië het gesprek met de middenvelder aan te gaan. De algemeen directeur wilde eerst bij Barreto op bezoek gaan in Genoa, maar het werd uiteindelijk een online gesprek. "Ik ken Edgar natuurlijk wel, we hebben afgelopen winter ook nog gesproken, maar nu was het echt een inhoudelijk gesprek over hoe het met hem gaat en zijn ambitie voor de komende jaren", stelt Van Schaik in gesprek met ForzaNEC.

"Wij hebben het plan van NEC uitgelegd, onze ambities richting een nieuw stadion en de Eredivisie. We hebben een jong team en zoeken naast Rens van Eijden nog een of twee routiniers", aldus Van Schaik. "Het was een goed en lang gesprek. We hebben afgesproken dat we deze week opnieuw met elkaar spreken om te kijken hoe het bevallen is. We hebben nu naar elkaar geluisterd en dat was met een goed gevoel."

Zeer gecharmeerd
Toch wil Van Schaik absoluut niet op de zaken vooruit gaan lopen. "Edgar is zeer gecharmeerd van Nijmegen en NEC, maar hij is ook iemand waar meer interesse voor is. Edgar is een nette, goede prof. Zeker in Italië heeft hij een goede naam opgebouwd. Hij hoeft echt niet thuis te zitten komend seizoen. Bij ons groeien de bomen ook niet tot in de hemel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws