Opvallend verhaal uit België: Anderlecht-back al weken vermist

Opvallend verhaal uit België: Anderlecht-back al weken vermist

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 12:53wo 08-07-2020 om 12:53

Een opvallend verhaal uit België: Kemar Lawrence is al zeker vijf weken vermist. De linksback keerde tijdens de coronacrisis terug naar Jamaica en had zich een maand geleden in Brussel moeten melden, maar is niet op komen dagen. Het Nieuwsblad schetst nu de trauma's die Lawrence met zich meesleept.

Anderlecht plukte Lawrence eerder dit kalenderjaar voor één miljoen euro weg bij bij New York Red Bulls. Ondanks het feit dat Anderlecht hem eind januari al kocht, duurde het meer dan een maand alvorens hij zijn debuut maakte in het shirt van de Belgische club. Tegen Zulte Waregem mocht hij vier minuten opdraven.

Radiostilte in Jamaica
Lawrence leek net goed op weg bij Anderlecht, toen de coronacrisis uitbrak. Op 15 april werd de linksback het laatste in België gespot. Vervolgens vloog de Jamaicaan terug naar zijn eigen land, waar hij twee kinderen heeft. Vijf weken geleden postte hij op Instagram nog een zwart scherm voor #blackouttuesday. Sindsdien heeft niemand nog wat gehoord van Lawrence.

 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#blackouttuesday

Een bericht gedeeld door Kemar TAXI Lawrence (@kemarlawrence92) op

Anderlecht wilde al een vliegtuig voor hem charteren, maar vliegen is inmiddels al lang geen probleem meer. Volgens Het Nieuwsblad zit Lawrence nog in eigen land wegens familiale problemen. Dat wil men in Brussel ontkennen noch bevestigen.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

GOD HAS US! This life we live is short So do the things you would want somebody to do for you. Thank to my brothers for going into the street again!

Een bericht gedeeld door Kemar TAXI Lawrence (@kemarlawrence92) op

Neef voor ogen doodgeschoten
Volgens Het Nieuwsblad is het niet de eerste keer dat de speler van de radar verdwijnt. Hij deed dat ook al in 2017. Lawrance raakte aan de drank na het overlijden van zijn oma Norma. En hij sleept nog meer met zich mee. In 2010 werd zijn vijftienjarige neef voor zijn ogen neergeschoten. Lawrence kende de dader. Hij groeide op in een wijk in Kingston waar straatbendes het voor het zeggen hebben.

Geduld en een concurrent
Bij Anderlecht is voor alle duidelijk het geduld met Lawrence nog niet op. "Kemar komt terug en zal hier spelen", liet de club zich ontvallen. Toch weet Anderlecht dat het ook verder moet. Daarom doet het er nu alles aan om Bogdan Mykhaylichenko van Zorya Luhansk te strikken.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws