Van 't Schip ziet potentiële smaakmaker voor Utrecht: 'Het is een bluffertje'

Van 't Schip ziet potentiële smaakmaker voor Utrecht: 'Het is een bluffertje'

Gepubliceerd: zaterdag 11 juli 2020 om 07:42za 11-07-2020 om 07:42

FC Utrecht haalt met Daniel Arzani een potentiële smaakmaker binnen, maar de 21-jarige vleugelaanvaller moet wel de tijd krijgen in de Domstad. Dat stelt John van 't Schip, die de Australiër in 2016 al op zeventienjarige leeftijd liet debuteren bij Melbourne City.

"Hij passeert heel makkelijk, ook uit stilstand. In goeden doen doet hij dat rechts- en linksom. En hij maakt goals en geeft assists", zegt Van 't Schip tegen het Algemeen Dagblad. Volgens de trainer moest Arzani wel een teamspeler worden. "Nu denk ik dat het jeugdige er wel af is. Hij is in potentie heel goed, echt een publieksspeler."

Arzani maakte na zijn doorbraak bij Melbourne minuten op het WK 2018 onder bondscoach Bert van Marwijk, maar daarna stokte het. Manchester City haalde hem op bij de zusterclub en stalde hem direct bij Celtic. "Dat vond ik geen heel goede stap", stelt Van 't Schip. "Of ik dat zeg vanwege het voetbal daar? Ja. Ik had het beter gevonden als hij toen naar Nederland was gegaan. Ik tipte hem al eens bij Ajax, maar daar hebben ze zelf zoveel jongens met klasse. Als trainer van PEC wilde ik hem eind 2017 nog halen, maar toen was hij onhaalbaar."

Arzani kreeg in Schotland nauwelijks speeltijd en scheurde ook nog eens zijn kruisband. De laatste twee jaar speelde de Australiër nauwelijks, waardoor Van 't Schip benadrukt dat hij tijd nodig heeft om te wennen. "Maar als dat lukt, is hij een goede toegevoegde waarde. Echt een speler die wat extra's toevoegt. Het is een bluffertje. Iemand met vertrouwen in eigen kwaliteiten, die goed in elkaar steekt. Maar je moet hem wel de tijd geven, want hij is er lang uit geweest."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws