'Schuldbewuste Overmars en Ajax-talenten spreken intentie uit om te verlengen'

'Schuldbewuste Overmars en Ajax-talenten spreken intentie uit om te verlengen'

Gepubliceerd: zondag 12 juli 2020 om 08:16zo 12-07-2020 om 08:16

Laatste update: zondag 12 juli 2020 om 08:35zo 12-07-2020 om 08:35

Ajax is alsnog op de goede weg om de diverse toptalenten langer aan zich te binden, meldt Ajax Showtime. Directeur voetbalzaken Marc Overmars legde de onderhandelingen met Sontje Hansen, Naci Ünüvar, Kenneth Taylor, de broers Jurriën en Quinten Timber en Brian Brobbey eerder nog stil.

De spelers konden een forse salarisverhoging tegemoet zien in Amsterdam, maar zij wilden vooral ook meer perspectief. Zo wilden ze de garantie dat ze vaker mee konden trainen met de selectie van trainer Erik ten Hag, schreef Voetbal International vorige maand.

Overmars zorgde na het stopzetten van de gesprekken voor enig onbegrip bij de talenten met zijn uitspraken voor de camera van FOX Sports. "Als ze goed genoeg zijn, dan zijn wij de eerste die ze bij de selectie nemen en een kans geven. De jeugd hoeft zich niet bang uit te spreken over of ze wel kansen krijgen, die komen er absoluut wel. Ik proef altijd wel een beetje ongeduld, maar dan geef ik altijd aan dat Frenkie de Jong en Donny van de Beek ook in Jong Ajax hebben gevoetbald, dertig á veertig wedstrijden. Dat moeten die gasten ook doen: laten zien dat ze daar de beste zijn en dan mogen ze op de deur kloppen."

De talenten nemen volgens AS wel degelijk genoegen met speeltijd bij de beloften, alleen willen zij ook regelmatig kunnen trainen met het eerste elftal. Overmars zou zich deze week 'schuldbewust hebben opgesteld over de manier van handelen in de afgelopen maanden'. Inmiddels staan de neuzen weer dezelfde kant op en is door alle partijen de intentie uitgesproken om te verlengen.

Alleen met Brian Brobbey en zijn nieuwe zaakwaarnemer Mino Raiola moet Ajax nog om tafel. Ryan Gravenberch zette eerder al wel zijn handtekening onder een nieuw contract.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws