Swart ziet gouden Ajax uitdunnen: 'Het gaat nu wel erg hard, nu mis ik mijn maten'
De finalisten van Ajax en Panathinaikos, tijdens een reünie in 2000

Swart ziet gouden Ajax uitdunnen: 'Het gaat nu wel erg hard, nu mis ik mijn maten'

Gepubliceerd: dinsdag 14 juli 2020 om 07:50di 14-07-2020 om 07:50

Het gouden Ajax van de jaren zeventig is na het overlijden van Wim Suurbier weer iets verder uitgedund. De voormalig rechtsback en tweevoudig WK-finalist overleed dit weekend op 75-jarige leeftijd, nadat hij eerder al werd getroffen door een hersenbloeding.

Van de Ajax-ploeg die in 1971 Panathinaikos versloeg tijdens de Europa Cup I-finale zijn er nog vijf spelers in leven: Sjaak Swart, Heinz Stuy, Johan Neeskens, Horst Blankenburg en Arie Haan. "Het gaat nu helaas wel erg hard. Ik ben natuurlijk ook op leeftijd en dan denk je toch: wanneer ben ik aan de beurt?", aldus Swart in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Mister Ajax zette na het overlijden van Suurbier de namen van zijn overleden ex-ploeggenoten op papier: ook Velibor Vasovic, Nico Rijnders, Dick van Dijk, Gerrie Mühren, Johan Cruijff, Piet Keizer en Barry Hulshoff zijn er niet meer. "Ik deed het gewoon en dacht: niet te geloven, wat een ellende voor die jongens. Natuurlijk mis ik mijn maten. Dickie van Dijk, Johan, Pietje en nu Wimpie", rouwt Swart. "Ik heb zoveel meegemaakt met die jongens. We hebben heel Europa gezien. Dat saamhorigheidsgevoel valt weg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws