Update: Dankerlui bereikt persoonlijk akkoord met FC Groningen

Update: Dankerlui bereikt persoonlijk akkoord met FC Groningen

25-07-2020 18:49 Laatste update: 18:47
99

FC Groningen en Willem II hebben elkaar gevonden, meldt het Brabants Dagblad vrijdag. De weg naar de Trots van het Noorden ligt open voor Damil Dankerlui: beide clubs zijn het eens geworden over de afkoopsom van zijn tot 2021 doorlopende contract.

Het nieuws van het BD komt niet uit de lucht vallen: FC Groningen-trainer Danny Buijs bevestigde onlangs al dat zijn club belangstelling had voor Dankerlui. Doordat Willem II eind maart de optie in zijn contract had gelicht, moesten de Noorderlingen nog wel een transfersom betalen voor de 23-jarige ex-Ajacied. De nummer vijf en negen van het afgelopen Eredivisie-seizoen hebben echter een akkoord kunnen bereiken: nu is het woord aan Dankerlui en de FC Groningen-leiding.

De geboren Amsterdammer werd opgeleid bij Ajax en streek halverwege het seizoen 2017/2018 in Tilburg neer. Sindsdien kwam hij tot 65 officiële optredens in het rood-wit-blauw. Een onomstreden basiskracht was hij echter niet: Dankerlui heeft bij Willem II op alle posities achterin gespeeld, maar werd af en toe ook als middenvelder én als rechtsbuiten opgesteld.

FC Groningen heeft tot nu toe twee spelers aan de selectie toegevoegd. Wessel Dammers kwam over van Fortuna Sittard en Arjen Robben heeft zijn voetbalpensioen onderbroken.

Update: Damil Dankerlui maakt definitief de overstap van Willem ll naar FC Groningen. De verdediger heeft met de club een persoonlijk akkoord bereikt, bevestigt zijn management aan Ajax Showtime. De clubs waren al akkoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie