FC Groningen verrast en stelt zeer jonge hoofdscout aan

FC Groningen verrast en stelt zeer jonge hoofdscout aan

28-07-2020 17:11
91

FC Groningen heeft Wes Beuvink benoemd tot hoofd scouting. Hij was hiervoor videoscout bij De Trots van het Noorden. Detail: Beuvink is pas 21 jaar oud.

Beuvink maakte op zijn vijftiende al tactische analyses voor Tussen de Linies en adviesbureau SciSports, waarna technisch directeur Mark-Jan Fledderus hem naar Groningen haalde als videoscout. Dat was vorig jaar. Nog geen jaar later maakt Beuvink promotie binnen Groningen.

Beuvink volgt Peter Moltmaker op als hoofdscouting. Hij focust zich per direect op live scouting. "Wij vinden dat de kracht van Peter vooral ligt bij live scouting. Gezien zijn ervaring en netwerk willen wij hem graag inzetten in de eindfase van het scoutings-traject: het live bekijken en beoordelen van geselecteerde spelers voor onder andere de eerste selectie van FC Groningen", zegt Fledderus.

"Het takenpakket van een hoofd scouting richt zich in onze ogen met name op het analyseren en het planmatig aansturen van de scouting. Wij denken dat dit goed aansluit bij de kwaliteiten en ambities van Wes en wij willen hem die kans graag geven."