Blind eens met Kraay jr.:'Wat ik voor en na mijn blessure wilde: niet te doen'

Blind eens met Kraay jr.:'Wat ik voor en na mijn blessure wilde: niet te doen'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 21:55za 08-08-2020 om 21:55

Het seizoen 2019/2020 was er één van uitersten voor Daley Blind. In december kwamen er hartproblemen aan het licht bij de Ajax-routinier, die vervolgens een tijdje buitenspel stond: na zijn rentree had hij de grootste moeite om zijn oude niveau te halen, erkent hij zelf ook.

Blind stond na de oefenwedstrijd tussen Ajax en RKC Waalwijk – waarin hij drie kwartier speelde – FOX Sports-interviewer Hans Kraay junior te woord. Die constateerde dat Blind een stuk frisser en sterker oogde dan aan het einde van het seizoen 2019/2020. "Nee natuurlijk", gaf de linkspoot toe. "Toen ben ik heel snel weer begonnen na mijn blessure, om het zo maar even te noemen. Er was weinig tijd om wedstrijdfit te raken. Toen moesten de wedstrijden snel gespeeld worden. Ik ben niet weggelopen voor de positie die ik heb in het elftal en ik heb mijn verantwoordelijkheid gepakt."

Zijn rentree verliep niet helemaal vlekkeloos, vindt Blind zelf ook. "Ik heb inderdaad wat mindere wedstrijden gespeeld. Nu heb ik dat weer goed op kunnen bouwen en ik voel me ook weer steeds sterker worden." De 68-voudig Oranje-international hoopt nu dan ook het niveau van vóór zijn 'onderbreking' te halen. "Wat ik vóór mijn blessure wilde en daarna: dat is niet te doen als je niet wedstrijdfit bent. Nu kan ik daar wel weer naartoe groeien."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws