'Drama voor KNVB: Wiegman gaat weg en wordt vrijdag gepresenteerd in Engeland'

'Drama voor KNVB: Wiegman gaat weg en wordt vrijdag gepresenteerd in Engeland'

13-08-2020 19:16 Laatste update: 19:40
82

Sarina Wiegman wordt volgens Sky Sports de nieuwe bondscoach van het Engelse vrouwenvoetbalelftal. De 50-jarige Wiegman, die de afgelopen seizoenen successen boekte met de Oranje Leeuwinnen, wordt de opvolgster van Phil Neville.

Wiegman en de FA komen naar alle waarschijnlijkheid op vrijdag tot een akkoord, zo klinkt het vanuit Engeland. In de aanloop naar de Olympische Spelen en het EK van 2022 moet de KNVB dus op zoek naar een nieuwe bondscoach voor de Oranje Leeuwinnen. Neville, die nu nog bondscoach is van de Engelse voetbalvrouwen, lag tot medio 2021 vast maar maakte al bekend dat hij zijn verbintenis niet zal uitdienen. Wiegman kan dus direct aan de slag.

Nadat de 50-jarige Haagse de vrouwenteams van Ter Leede en ADO Den Haag onder haar hoede had, werd ze assistent bij het Nederlands elftal. In januari 2017 werd ze als bondscoach aangesteld, waarna ze in de zomer van dat jaar meteen Europees kampioen in eigen land werd. In de zomer van 2019 haalde ze met de Oranje Leeuwinnen de finale van het WK, waarin werd verloren van de Verenigde Staten.