'Real wil aankoop van 30 miljoen verhuren: Dortmund ligt iets voor op Leverkusen'

'Real wil aankoop van 30 miljoen verhuren: Dortmund ligt iets voor op Leverkusen'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 18:12vr 14-08-2020 om 18:12

Real Madrid betaalde in januari dertig miljoen euro voor Reinier, maar wil nu tijdelijk afscheid nemen van hem. De achttienjarige Braziliaan mag verhuurd worden. Borussia Dortmund geldt als de belangrijkste kanshebber, maar ook Bayer Leverkusen en Real Sociedad hebben interesse.

Dat meldt althans AS. Real Madrid overweegt Reinier voor twee seizoenen te verhuren, zoals eerder gebeurde met Achraf Hakimi en Martin Odegaard. Wel wil de Koninklijke de optie behouden om de aanvallende middenvelder al na één jaar terug te halen naar het Estadio Santiago Bernabéu. Vooralsnog ligt daar echter weinig speeltijd in het verschiet voor Reinier.

De Spaanse topclub ziet Dortmund als een uitstekende bestemming. Ook Hakimi ontwikkelde zich in rap tempo bij Die Schwarzgelben, die ieder jaar meedoen om de bovenste plaatsen in de Bundesliga en daarmee verzekerd zijn van Europees voetbal. Dat geldt in mindere mate voor Leverkusen, maar de ploeg van coach Peter Bosz heeft wel een extra troef in handen. Met Paulinho is een goede vriend van Reinier bij Die Werkself actief.

Real Sociedad heeft dan weer het voordeel dat het in La Liga uitkomt. Bovendien beleefde Odegaard een uitstekend seizoen in Baskische dienst.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws