'Koeman is de topkandidaat bij Barcelona: bondscoach wil overstap maken'

'Koeman is de topkandidaat bij Barcelona: bondscoach wil overstap maken'

16-08-2020 15:20
207

Ronald Koeman is de belangrijkste kandidaat om de nieuwe trainer van FC Barcelona te worden. De bondscoach van het Nederlands elftal moet het stokje overnemen zodra Quique Setién is ontslagen. Met dat nieuws pakt Catalunya Radio zondagmiddag uit.

Koeman heeft de deur zelf inmiddels ook open gezet voor Barcelona. Hoewel hij eerder nog aangaf in ieder geval tot en met het EK van volgend jaar zomer aan te blijven bij Oranje, is de lokroep uit Catalonië te groot, zo weet de omroep. Koeman ziet deze zomer als het ideale instapmoment, nu Barça klop heeft gekregen in de Champions League en de verwachtingen beduidend lager zijn. 'Voor verbetering zorgen na een seizoen zonder prijzen, is altijd makkelijker', klinkt het. Bovendien wil de clubleiding de bezem door de selectie halen: Marc-André Ter Stegen, Lionel Messi én Frenkie de Jong zijn als enigen onaantastbaar.

Ook Mundo Deportivo schoof Koeman eerder op zondag al naar voren. De 57-jarige Nederlander is nog altijd zeer geliefd bij Barcelona, nadat hij de club als speler naar de Europa Cup I schoot in 1992. Een keuze voor Mauricio Pochettino zou door zijn verleden bij stadgenoot Espanyol juist omstreden zijn, terwijl clubicoon Xavi nog niet wil terugkeren.