'Koeman zwijgt in alle toonaarden over interesse van droomclub Barcelona'

'Koeman zwijgt in alle toonaarden over interesse van droomclub Barcelona'

16-08-2020 23:56 Laatste update: 17-08-2020 00:01
66

Ronald Koeman is volgens Voetbal International een belangrijke kandidaat om Quique Setién op te volgen bij Barcelona. De huidige bondscoach van Oranje wil echter niet reageren op de interesse van de Catalaanse grootmacht.

Het weekblad schrijft dat de keuzeheer van het Nederlands elftal niets wil zeggen over de vermeende interesse van Barcelona. Zeker zou wel zijn dat Koeman 'een belangrijke kandidaat' is voor de Blaugranas, die maandag naar alle waarschijnlijkheid afscheid gaan nemen van Quique Setién. Zijn positie is onhoudbaar geworden na de vernedering (8-2) die Barcelona moest ondergaan in de Champions League tegen Bayern München.

Koeman was eerder al in beeld om trainer te worden bij Barcelona, de club waar hij als speler actief was en als trainer dolgraag terug wil komen. In februari wees hij de avances vanuit Catalonië nog af omdat hij met het Nederlands elftal op het EK actief wilde zijn, maar diverse media schrijven dat hij dit keer wel geïnteresseerd is om in Camp Nou aan de slag te gaan. Ook Mauricio Pochettino en Xavi genieten de interesse van Barça.