Update: Bevestiging uit Amsterdam: Ajax wil Suárez terughalen

Update: Bevestiging uit Amsterdam: Ajax wil Suárez terughalen

17-08-2020 17:04 Laatste update: 17:00
351

Ajax maakt serieus werk van een terugkeer van Luis Suárez. Dat meldt De Telegraaf, nadat Uruguyaanse en Spaanse media al melding maakten van belangstelling van de Amsterdammers. Als de spits van FC Barcelona op de markt komt, wil Marc Overmars toeslaan.

De terugkeer van Suárez leek in eerste instantie te mooi om waar te zijn, maar bij Ajax gaat men serieus een poging wagen om de 33-jarige spits na negen jaar terug te halen. 'De eerste informele contacten met de speler zelf en de Barcelona-leiding zijn gelegd', schrijft De Telegraaf.

Wedden

Meer odds

Een rentree van Suárez naar Ajax is nog allerminst zeker. De Uruguyaan zal financieel water bij de wijn moeten doen - hij verdient naar verluidt zes miljoen euro netto per jaar. Daarnaast heeft ook de nieuwe trainer van Barcelona, vermoedelijk Ronald Koeman, er wat over te zeggen. Mocht Barcelona groen licht geven, dan staat Overmars vooraan in de rij. Hij staat ook in de belangstelling van clubs uit Qatar en de Major League Soccer.

Overmars zet graag hoog in, benadrukt De Telegraaf. Twee jaar geleden slaagde hij erin om zowel Dusan Tadic als Daley Blind vanuit de Premier League naar Ajax te halen. Dat werd van tevoren ook onmogelijk geacht.

Update: Ajax is bezig met een terugkeer van Luis Suárez naar Amsterdam, bevestigt de club aan Voetbal International. De spits heeft in Barcelona nog een contract voor één seizoen.