De Mos adviseert Schmidt in strijd keeperspositie: 'Raakt normale niveau weer aan'

De Mos adviseert Schmidt in strijd keeperspositie: 'Raakt normale niveau weer aan'

18-08-2020 09:18
49

Aad de Mos denkt dat PSV zich vooral moet gaan richten op transfers die de as gaan versterken. Een nieuwe doelman en linksback zijn volgens de voormalig trainer helemaal niet nodig in Eindhoven.

"Laat Jeroen Zoet maar staan", steunt De Mos de keeper van PSV in gesprek met het Eindhovens Dagblad. "Ik heb goed op hem gelet en het komt op mij over dat hij weer zijn normale niveau aanraakt. En met Mauro Júnior in deze vorm heeft een linksback helemaal niet zoveel prioriteit, zou ik zeggen. PSV heeft vooral een paar spelers voor de as nodig. Directe versterkingen, meteen inzetbaar dus."

Wedden

Meer odds

De Mos lijkt te weten waar het pijnpunt ligt voor PSV. "Centraal in de verdediging zou ik er zeker iemand bijhalen", stelt hij. "Dat zou topprioriteit moeten zijn. Er is nu met Jordan Teze wel een interessant talent op aan het staan, maar ik durf er niet op in te zetten dat je daar al een heel seizoen op kunt bouwen. In de oefenwedstrijd tegen Vitesse was ik niet zo onder de indruk van Olivier Boscagli en Timo Baumgartl, die ik slordig vond spelen."

Concurrentie
In de PSV-voorhoede is de concurrentie moordend, vindt De Mos, die denkt dat het voor Joël Piroe beter is om ergens anders ervaring op te gaan doen. "Op dit moment komt hij nog wat handelingssnelheid tekort. Van Maxi Romero was ik ook nog niet onder de indruk. Hij mag dan wat actiever ogen dan eerder, maar er moeten echt een paar tandjes bij om straks Malen, Noni Madueke of Sam Lammers eruit te kunnen spelen", sluit De Mos af.