Davids wil Koeman opvolgen bij Oranje: 'Het is zeker iets voor mij'

Davids wil Koeman opvolgen bij Oranje: 'Het is zeker iets voor mij'

19-08-2020 15:42
224

Edgar Davids wil Ronald Koeman opvolgen als bondscoach van het Nederlands elftal. Dat laat de oud-international weten aan De Telegraaf. Sinds vorige week is hij parttime assistent-trainer bij Telstar.

Op de vraag van De Telegraaf of Oranje 'iets' voor hem zou zijn, antwoordt Davids: "Ja, het Nederlands elftal is zeker iets voor mij. Zeer zeker. Zou kunnen. Maar het zijn nu grote schoenen om te vullen, hè."

Wedden

Meer odds

De KNVB is op zoek naar een opvolger van Ronald Koeman, die Oranje heeft ingeruild voor FC Barcelona. Davids, goed voor 74 interlands en drie EK's en één WK, vindt dat Koeman het 'exceptioneel goed' gedaan heeft. "Wie hem moet opvolgen? Dat is nu heel lastig. Koeman heeft bewezen dat hij de juiste man voor het Nederlands elftal was. Ja, ik denk dat KNVB nu in zak en as zit."

Davids vindt ook zijn oude trainer Louis van Gaal een goede kandidaat. "Ik denk het wel. Als hij het zou willen en iedereen is het er mee eens, waarom niet? Hij heeft het goed gedaan op het WK (in Brazilië, red.). Hij heeft toen het maximale eruit gehaald."