Koeman vol vertrouwen: 'Ik ben wel iemand in Barcelona'

19 augustus om 22:20

Ronald Koeman heeft het met voorzitter Josep Maria Bartomeu over de naderende presidentsverkiezingen bij FC Barcelona gehad. De Nederlandse trainer lijkt daardoor nu al niet heel stevig in het zadel te zitten in Camp Nou.

"Bartomeu kiest voor de coach waar hij nu het meeste vertrouwen in heeft", reageert Koeman bij Ziggo Sport. "Wat de eventuele president die na een jaar gaat komen daarvan vindt, oké... Ik ben natuurlijk wel iemand in Barcelona. Ik moet gewoon zorgen dat het elftal functioneert en dat de mensen tevreden zijn. Dan zal het extra moeilijk zijn voor een nieuwe president om te zeggen: Ik kies voor een andere trainer."

Onder meer kandidaat Victor Font was al uitgesproken dat hij Koemal zal vervangen door Xavi als hij de verkiezingen wint. "Daar is wel over gesproken. Als ik het gevoel gehad dat ze iemand nodig hadden die door de porseleinen kast heen dendert, schoon schip maakt en na een jaar weer weg mag, dan had ik dit nooit gedaan", reageert Koeman.

De nieuwe trainer van Barça weet dat er financieel niet veel mogelijk is. "Er zal altijd iets mogelijk zijn. Maar als we een hele grote transfer willen maken, zal er eerst iemand verkocht moeten worden. Dus we willen ook dat de jeugd wordt ingepast. Gelukkig is er genoeg talent. Er moet een elftal komen waar de mensen graag naar willen kijken."