Bondscoach Curaçao reageert op Hiddink-nieuws: Het eiland is in rep en roer

Bondscoach Curaçao reageert op Hiddink-nieuws: "Het eiland is in rep en roer"

22-08-2020 15:49 Laatste update: 23-08-2020 14:53
40

Remko Bicentini voelt zich belazerd door de nationale voetbalbond van Curaçao. Hij las vrijdag in de media dat Guus Hiddink het vanaf september van hem overneemt. Bicentini (52) wist daar niets vanaf.

Bicentini is al veertien jaar in dienst van de nationale bond van Curaçao. Het eiland presteert onder zijn leiding goed, maar toch moet hij weg. "Dit had ik totaal niet zien aankomen en ik heb ook nooit een signaal ontvangen dat dit zou kunnen gebeuren", zegt Bicentini tegen de NOS. "Het is alsof een kind bij me wordt weggenomen dat je nooit meer terugkrijgt."

"Dit doet zo veel pijn", voegt Bicentini toe. "Ik heb ook nog gewoon een contract tot en met het WK in Qatar. Ik weet zeker dat we dat kunnen halen, daar werken we al drie jaar naar toe. Met veel succes." De bond heeft Bicentini inmiddels per brief op de hoogte gesteld van het nieuws. "Maar dat was nadat ik het nieuws al via de media had vernomen. Ik was drie weken geleden nog op het eiland. Ook toen heb ik van niemand gehoord dat mijn positie als bondscoach ter discussie zou staan. Er is ook geen reden."

Alles en iedereen rond Curaçao is verbaasd, zegt Bicentini. "Het eiland is in rep en roer. Mensen dachten dat het een geintje was. Onder de spelers was totale verbijstering. Dit klopt niet, was de algehele tendens. Ze snappen er helemaal niets van."

Bicentini denkt aan eventuele vervolgstappen, zijn contract loopt nog tot 2022. "Na veertien jaar bij de bond met de laatste vier jaar als bondscoach zijn we zo op de goede weg dat het verschrikkelijk veel pijn doet als je zo onterecht en op zo'n minderwaardige manier aan de kant wordt geschoven. Dat hoort niet en dat zou Hiddink ook niet moeten accepteren", zegt hij tegen De Telegraaf.