Komst Hiddink valt niet in goede aarde bij selectie: 'Ze reageren vol ongeloof'

Komst Hiddink valt niet in goede aarde bij selectie: 'Ze reageren vol ongeloof'

23-08-2020 10:15
97

Remko Bicentini is geen bondscoach van Curaçao meer en dat doet hem heel erg pijn. De 52-jarige oefenmeester uit Wijchen is terzijde geschoven ten faveure van Guus Hiddink, maar dat had hij absoluut niet zien aankomen.

De voetbalbond van Curaçao heeft sinds kort een nieuwe bondsvoorzitter. Zijn eerste actie was het ontslaan van Bicentini. "Ik weet niet wie hier achter zit, maar de nieuwe voorzitter heeft mij per brief aangegeven dat dit een besluit van het bestuur is", geeft de Wijchenaar aan in De Gelderlander. "Hij is de baas, terwijl ik op goede voet leef met de bestuursleden. Heel vreemd allemaal. Dit klopt gewoon niet, er is met een dubbele agenda gewerkt."

Ook de spelers van het nationale elftal zijn verbijsterd. Zij zijn kwaad dat Hiddink nu plotseling hun nieuwe bondscoach is. "De spelers hebben allemaal van zich laten horen, mij gebeld toen ze dit bericht te horen kregen. Zij vinden dit ook niet kunnen, kijk naar wat we met z’n allen hebben opgebouwd. De spelers reageren vol ongeloof. We zijn als één familie. Ook belangrijke spelers als Cuco Martina, Eloy Room, Leandro Bacuna en onze spelersraad wisten van niks. Dat is raar, toch?"