Ten Hag eist het maximale van de Ajacieden: 'Ik vind ook dat hij beter moet'

Ten Hag eist het maximale van de Ajacieden: 'Ik vind ook dat hij beter moet'

23-08-2020 11:49
132

Quincy Promes is volgens Ajax-trainer Erik ten Hag een belangrijke optie op de positie achter de spits. Of de aanvaller daar zal spelen hangt wel nog af van de selectiesamenstelling van komend seizoen en het eventuele vertrek van Donny van de Beek.

Afgelopen seizoen kwam Promes voornamelijk in actie als vleugelaanvaller, maar Ten Hag heeft nu iets anders in gedachten. "Het hangt allemaal af van de samenstelling van het team, maar als het zo blijft kan hij uitstekend als tien spelen", zegt de trainer tegen de NOS. "Ik opteer ook voor de positie achter de spits. Maar het hangt ermee samen of Donny van de Beek blijft of niet."

Met zijn goals, assists en samenspel met Hakim Ziyech was Promes in zijn eerste seizoen in Amsterdam erg belangrijk voor Ajax. Toch moet het nog beter. "Als jij in Rusland de beste bent en topscorer bent, dan ben je een hele goede voetballer", legt Ten Hag uit. "Het verbaast me dus niet dat hij bij Ajax deze rol zo goed vervult. Hij kan alleen nog maar beter en ik vind ook dat hij beter moet."