Overbodige Jahanbakhsh aangeboden bij AZ: 'Gevraagd of het een optie is'

Overbodige Jahanbakhsh aangeboden bij AZ: 'Gevraagd of het een optie is'

26-08-2020 16:30 Laatste update: 16:48
62

Brighton heeft Alireza Jahanbakhsh aangeboden bij AZ, vertelt technisch directeur Max Huiberts. De Engelse club wil van de Iraanse aanvaller af en belde onlangs zijn oude club op met het verzoek om hem daar onder te brengen.

Jahanbakhsh (27) maakte twee seizoenen geleden voor negentien miljoen euro de overstap van AZ naar Brighton, maar zijn Engelse avontuur werd geen succes. Hij mag weg en is al in verband gebracht met Ajax en PSV, maar Brighton heeft hem aangeboden bij AZ.

"Ik heb contact gehad met Brighton", zegt Huiberts tegen FOX Sports. "Sterker nog, het initiatief kwam meer vanuit hen. Ze hebben gevraagd of het voor ons een optie zou zijn. Zijn perspectief is daar een stuk minder geworden. We hebben het er een tijdje terug al over gehad, maar op dit moment is het geen optie."

Jahanbakhsh kwam het eerste seizoen negentien keer binnen de lijnen bij Brighton, maar kwam vorig seizoen amper in het stuk. Hij viel tien keer in. De teller staat op twee goals. Jahanbakhsh heeft bij Brighton nog een contract tot 2023.