Memphis sluit vertrek bij Lyon niet uit en reageert op vermeende interesse Barça

Memphis sluit vertrek bij Lyon niet uit en reageert op vermeende interesse Barça

29-08-2020 10:13
49

Memphis Depay sluit een vertrek bij Olympique Lyon niet uit, maar het is ook niet uitgesloten dat hij in Frankrijk blijft. De Oranje-aanvaller wordt begeerd door clubs uit het buitenland en naar verluidt ook door het FC Barcelona van Ronald Koeman.

Memphis kreeg vrijdag na de seizoensopener van Lyon, waarin hij drie keer scoorde, veel vragen over zijn toekomst. "Ik kan niet zeggen wat de toekomst brengt. Dit wordt mijn vierde seizoen, ik ben aanvoerder geworden. Maar je moet ook kijken naar je carrière, we spelen geen Champions League. Ik kan er nu niets over zeggen. Op dit moment ben ik nog hier, maar ik kan wel dromen van grote clubs. We gaan zien wat er gaat gebeuren", reageert Memphis in Franse media. 

Volgens Catalaanse media heeft FC Barcelona interesse in Memphis. "Ik heb nog niet met Ronald Koeman gesproken", reageert de aanvaller, die lovend is over Koeman. "Hij was erg betrokken bij mijn herstel en zocht me zelfs op in Rome. Toen ik aan het trainen was in Nederland, zocht hij me op. Onze band is goed. Hij is nu de trainer van Barcelona, maar ik focus me op Lyon. Ik voel me hier goed en doe alles om het vertrouwen terug te betalen", sluit Memphis af.

Memphis heeft bij Lyon nog een contract voor één seizoen. Het is geen geheim dat de Franse club dolgraag met hem wil verlengen.