'Mensen vinden me een geldwolf, maar dan was ik niet naar Nederland gekomen'

'Mensen vinden me een geldwolf, maar dan was ik niet naar Nederland gekomen'

31-08-2020 08:05 Laatste update: 08:15
83

Eljero Elia snapt niet dat hij na zijn terugkeer naar Nederland wordt neergezet als geldwolf. In het buitenland had de 33-jarige aanvaller naar eigen zeggen veel meer kunnen verdienen.

Elia heeft 'heel veel leuke reacties gehad' na zijn transfervrije overstap van Istanbul Basaksehir naar FC Utrecht. "Maar ook reacties van mensen die me een geldwolf vinden", vertelt hij aan De Telegraaf. Hij zou één miljoen euro aan tekengeld hebben gekregen, maar Utrecht drukte dat gerucht snel weer de kop in. "Als ik geld had willen hebben, dan was ik niet naar Nederland gekomen. Dan was ik in Turkije gebleven. Het is nooit goed, er is altijd wel wat."

"Ik focus me op prestaties leveren bij FC Utrecht, dat is mijn doel", vervolgt Elia, die nog één keer alles wil geven. "Als ik mijn carrière ga afsluiten, moet ik trots op mezelf kunnen zijn en kunnen zeggen dat mijn laatste horde ook is geslaagd. Ik ga er vanuit dat dit mijn laatste contract is. Ik ben dan 35, maar op dit moment wil ik daar niet aan denken. Ik wil gewoon genieten."