Update: 'Suárez bereikt persoonlijk akkoord en moet met Barcelona om de tafel'

Update: 'Suárez bereikt persoonlijk akkoord en moet met Barcelona om de tafel'

01-09-2020 14:18 Laatste update: 02-09-2020 08:20
154

Het transferspel rond Luis Suárez is in volle gang. Na het nieuws van SPORT dat Ajax een tweede poging gaat wagen voor de FC Barcelona-spits, meldt La Gazzetta dello Sport nu verregaande onderhandelingen tussen Juventus en Suárez.

De club uit Turijn zoekt aanvallende versterking nu Gonzalo Higuaín de club mag gaan verlaten. Volgens de Italiaanse krant stevenen Suárez en Juventus na een tweede gesprek af op een persoonlijk akkoord. Tussen de twee ontmoetingen door had de Uruguayaanse spits ook al contact met vice-president Pavel Nedved.

Juventus wil Suárez tien miljoen euro per seizoen betalen, aldus La Gazzetta dello Sport. Daar komt nog vijf miljoen euro aan belastingen bij voor de club. Juventus had ook interesse in Edin Dzeko, maar daar moet het een transfersom van tien miljoen euro voor betalen bij AS Roma. De bij FC Barcelona overbodige Suárez kan hoogstwaarschijnlijk transfervrij de overstap maken. De komende dagen wil de Uruguayaan zijn vertrek uit Catalonië officieel maken.

Eerder op de dag maakte SPORT melding van een nieuwe poging van Ajax om Suárez te verleiden tot een terugkeer. Directeur Marc Overmars wil met het geld dat de club voor Donny van de Beek en mogelijk ook Sergiño Dest krijgt weer aankloppen bij de 33-jarige spits. Ajax zou hem een tweejarig contract willen aanbieden.

Update: Een transfer van Luis Suárez naar Juventus komt steeds dichterbij. La Gazzetta dello Sport en Corriere dello Sport maken woensdag melding van een persoonlijk akkoord van de Uruguayaanse spits. Juventus wil Suárez wil transfervrij overnemen, dus de spits moet nu met FC Barcelona om de tafel voor de ontbinding van zijn tot medio 2021 doorlopende contract. De verwachting is dat dit veel tijd in beslag zal nemen, omdat Suárez het onderste uit de kan wil halen.