Wijnaldum lacht om Barça-vragen: Ik kan er nog niets over zeggen

Wijnaldum lacht om Barça-vragen: "Ik kan er nog niets over zeggen"

03-09-2020 13:33 Laatste update: 13:48
37

Georginio Wijnaldum houdt zich op de vlakte over een mogelijke transfer naar FC Barcelona. De middenvelder van Liverpool en het Nederlands elftal zou al een persoonlijk akkoord hebben bereikt met de Catalaanse grootmacht.

"Het is een gerucht. Ik kan er nog niets over zeggen", reageert Wijnaldum desgevraagd tijdens de persconferentie van Oranje in Zeist. De middenvelder liet zich niet uit de tent lokken. "Of ik een bouwsteen ben van Barça? Ik dacht dat je zou zeggen: bouwsteen van Oranje. Het is een gerucht, dat is het enige wat ik erover kan zeggen. Als je een vraag over Oranje stelt, kan ik wel antwoord geven."

Wijnaldum liet zich ook uit over het Oranje-vertrek van Ronald Koeman, met wie hij mogelijk herenigd wordt in Spanje. "Het team vindt het jammer dat hij weg is, maar we zijn blij voor hem. Als je dit als speler doet, zit je zelf in zo'n situatie. Jammer, maar we moeten verder. Hij zou willen dat we dit goed afsluiten." De sfeer lijdt er in elk geval niet onder, merkt Wijnaldum. "We hebben elkaar gemist. Het ging heel goed en we willen die lijn doortrekken."