Jong Oranje haalt na 6 minuten al de angel uit duel en wint met 0-7

04-09-2020 19:48
40

De aanloop was rumoerig, de wedstrijd zelf werd een formaliteit: Jong Oranje heeft tegen Jong Wit-Rusland zijn maximale score in de EK-kwalificatiecyclus behouden. De ploeg van interim-bondscoach Marcel Groninger had de buit na amper zes minuten al binnen.

Het Bundesliga-viertal Tahith Chong (Werder Bremen) en Deyovaisio Zeefuik, Daishawn Redan en Javairô Dilrosun (Hertha BSC) was niet van de partij: zij mochten van hun clubs niet afreizen naar Wit-Rusland, vanwege het verhoogde risico op coronabesmetting. Feyenoord wilde Justin Bijlow ook niet afstaan, maar de doelman ging toch mee en begon in de basis.

Bijlow kreeg echter nauwelijks iets te doen en zag collega Pavel Pavlyuchenko twee keer vissen in de openingsfase. Myron Boadu tikte in minuut 3 een voorzet van Jordan Teze binnen, Teun Koopmeiners benutte drie minuten later een penalty: 0-1 en 0-2. Die strafschop werd veroorzaakt door Dmitri Prischepa, die hands kreeg op de doellijn: hij kreeg rood en de gastheren moesten nog bijna anderhalf uur door met tien man.

In het vervolg van de eerste helft bleef de schade beperkt voor Jong Wit-Rusland: Boadu maakte zijn tweede van de avond en tekende voor de 0-3 ruststand. Jong Oranje was echter vastbesloten om aan het doelsaldo te werken en bleef het doel van Pavlyuchenko ook na rust bestoken. Ook de 0-4 en 0-5 werden aangetekend door een speler van AZ: Dani de Wit scoorde met een kopbal en met een subtiel wippertje. De score had nog hoger uit kunnen vallen, maar stokte bij 0-7: Kaj Sierhuis maakte met zijn hoofd het halve dozijn vol, Abdou Harroui verzorgde het slotakkoord.

Jong Oranje komt hiermee op vijftien punten uit vijf duels en blijft zijn kwalificatiepoule domineren. Jong Noorwegen – de tegenstander van dinsdag – staat op vijf punten afstand én heeft één wedstrijd meer gespeeld.