Witte rook uit Amsterdam: 'Waren er heel snel uit dat ik gewoon zou blijven'

Witte rook uit Amsterdam: 'Waren er heel snel uit dat ik gewoon zou blijven'

Gepubliceerd: dinsdag 22 september 2020 om 21:13di 22-09-2020 om 21:13

De contractverlenging van Sontje Hansen bij Ajax liet even op zich wachten, de fans werden zelfs al ongerust, maar dinsdag was het dan zover. Volgens de achttienjarige aanvaller was er geen enkele twijfel dat hij zou verlengen in Amsterdam.

Hansen ligt nu tot medio 2023 vast bij Ajax. "Het voelt heerlijk, hier kijk ik al lange tijd naar uit. Nu is het dan zover. Ik ben er ontzettend blij mee dat ik uiteindelijk mijn contract kan tekenen", zegt de jeugdinternational tegen Ajax TV. "Ik voel mij goed hier. Ik ben zelf Ajacied en dit was mijn droom. We waren er heel snel uit dat ik gewoon bij Ajax zou blijven. Het was eigenlijk heel snel klaar."

Hansen stelt dat hij een 'topseizoen' heeft gehad. Hij werd topscorer op het WK O17 en bereikte de finale met Oranje. Daarna volgden zijn debuut in Jong Ajax en Ajax 1. Daarmee kwam ook de nodige aandacht los. Het was moeilijk voor hem om het hoofd koel te houden. "Aan het eind van het seizoen had ik daar wel moeite mee. Er was veel druk, met social media en alles om mij heen", erkent hij.

"Het was allemaal anders, maar nu ben ik eraan gewend", vervolgt Hansen. "Nu begint het mannenvoetbal voor mij." Hij is duidelijk over zijn doelen de komende jaren. "Over een jaar of drie hoop ik één van de belangrijkste spelers van Ajax 1 te zijn."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hansen gaat doorbreken bij Ajax

Ja
87%
Nee
13%
(1351 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws